Sign In

Министар Рајчевић присуствовао „Академском часу“ на Факултету безбједносних наука

Објављено:

На Универзитету у Бањој Луци данас је почела нова академска година уз класично извођење наставе, а уколико буде погоршана епидемиолошка ситуација припремљен је план за онлајн извођење наставе, потврдили су министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић и ректор овог универзитета Радослав Гајанин.

Пред почетак свечане манифестације "Академски час" на Факултету безбједносних наука, министар Рајчевић је рекао да је одлучено да настава буде извођена на класичан начин, уз физичко присуство наставника и студената, али уз поштовање мјера које је препоручио Институт за јавно здравство Српске.

Рекотор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин је поручио да ће Универзитет испоштовати све епидемилошке препоруке, те навео да је у прву годину студија уписано око 2.100 студената.

"Број студената је већи у односу на прошлу годину. Задовољни смо, имајући у виду да је средње школе завршило за око 500 ученика мање него у претходној години", рекао је Гајанин, те студентима, наставницима и осталом особљу Универзитета пожелио срећну и успјешну академску годину.

Декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић истакао је да је важно да бруцоши академско школовање започну у студентским клупама и лично упознају професоре, те напоменуо да ће бити предузете све мјере да настава буде одвијана у безбједним условима.

"Обавеза је тиме већа што смо уписали 130 студената, више него икада до сада. То показује и велико интересовање за овај факултет", рекао је Ћеранић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.