Sign In

Министар Рајчевић на обиљежавању завршетка обнове куће Бранка Ћопића у Хашанима

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић присуствовао је данас обиљежавању завршетка обнове родне куће Бранка Ћопића у Хашанима (општина Крупа на Уни). Пројекат обнове куће чувеног српског писца реализовало је Министарство просвјете и културе Републике Српске и дио је културне политике и стратешких праваца културног развоја за период до 2022. године.

На свечаности која је организована испред Бранкове куће у Хашанима министар Рајчевић је рекао је да ће ресорно министарство у сарадњи са осталим министарствима у Влади Српске предузети све радње како би били дигитализовани дјело и заоставштина књижевника Бранка Ћопића.

Он је нагласио да у 21. вијеку млади читају дјела користећи савремене алате.

-Наш задатак је да дјело Бранка Ћопића приближимо генерацијама које долазе и то ће бити још један враћен дуг нашем књижевнику - рекао је министар Рајчевић.

Начелник општине Крупа на Уни Младем Кљајић истакао је да је Министарство просвјете и културе у двије фазе изградње куће Бранка Ћопића уложило 260.000 КМ.

-Надамо се да ће све планиране активности бити настављене и да ће све то значити враћање живота у Хашане - рекао је Кљајић.

У Хашанима је данас емитован и видео-спот посвећен Бранку Ћопићу рађен у оквиру кампање Министарсва просвјете и културе "Читајмо заједно".

Бранко Ћопић спада међу начитаније и најбоље српске писце 20. вијека.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.