Sign In

Министар Рајчевић уручио ђацима из Језера 15 рачунара

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић уручио је данас у општини Језеро првих 15 "распбери пај" рачунара ђацима Основне школе "Вук Караџић".

 Рајчевић је изјавио да му је драго што је започела дистрибуција рачунара за ученике основне школе из 20 изразито неразвијених општина.

- Циљ пројекта "1000 за будућност" јесте да дјеци омогући лакше праћење онлајн наставе, да ова дјеца што прије дођу у контакт са модерном технологијом и да се упусте у своје прве програмерске авантуре - истакао је Рајчевић.

Он је додао да је овај пројекат једна од друштвено одговорних иницијатива које је Министарство покренуло за вријеме епидемије.

- Циљ Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво јесте да едукује најмлађе становнике у Републици Српској како бисмо их припремили за занимања у будућности - нагласио је Рајчевић.

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић рекла је да је донација од великог значаја за малу неразвијену општину и да ће рачунаре добити дјеца из вишечланих породица.

- Те ће рачунаре користити више браће и сестара. Много нам је ово значајно с обзиром да је овдје велика незапосленост - истакла је Ружичићева.

Она је захвалила Влади и министру што су препознали значај подршке обезбјеђивања рачунарске опреме за основну школу.

Директор Основне школе "Вук Караџић" Радомир Николчић рекао је да ће донација омогућити да дјеца напредују и да квалитетније прате наставу на даљину.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.