Sign In

На Међународном сајму технике у Београду министар Будимир са излагачима из Српске

Објављено:

Републици Српској учешће на Међународном сајму технике и техничких достигнућа у Београду треба да помогне да хвата корак са тим достигнућима, изјавио је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво др Жељко Будимир који је посјетио штанд Привредне коморе Српске на овом сајму.

Министар Будимир је, након што је присуствовао отварању Сајма, рекао да је ово важан сајам и да је важно учешће Републике Српске, нарочито због тога што се ту виде техничка и технолошка достигнућа из цијелог свијета.

Он је истакао да ово учешће Српске кроз Привредну комору и конкретне фирме треба да јој помогне да хвата корак са тим достигнућима, а истовремено науци и научно-технолошким достигнућима које стасају на институтима и факулетима да ухвате прикључак.

Након што је посјетио штанд Привредне коморе Републике Српске заједно са министром технике, науке, технолошког развоја и иновација Србије Јеленом Беговић, Будимир је истакао да је задовољан сарадњом са Србијом.

-Она нам је стратешка и најважнија - рекао је министар Будимир.

Будимира и Беговићеву је на штанду Привредне коморе дочекао шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

Привредници из Републике Српске наступили су у организацији Привредне коморе Српске, а представиле су се компаније "Антена нет" из Теслића, "Шљивић електроника" из Брода, "Медитеран инокс" из Челинца и "Божић пластика" из Петрова.

Представништво Републике Српске у Србији, као и претходних година, пружа подршку Привредној комори Српске у организовању наступа привредника из Републике Српске на Сајму технике и техничких достигнућа.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.