Sign In

Министар Рајчевић у посјети Брчко дистрикту

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је данас у Брчком да је на Економском факултету у том граду, који припада Универзитету Источно Сарајево, потребно иновирати студијске програме и учинити их атрактивнијим за будуће студенте.

Рајчевић је напоменуо да је у Републици Српској покренута реформа сектора високог образовања која подразумијева подизање квалитета по принципима модернизације, рационализације и интернационализације.

- Пред нама су у парламентарној процедури и нови закон о високом образовању и, по први пут, закон о обезбјеђењу квалитета у високом образовању. Мислим да смо први ниво власти у БиХ који се одлучио на овако крупне кораке у сектору високог образовања - рекао је Рајчевић.

Он је навео да су у Републици Српској свјесни да без квалитетног високог образовања нема ни будућности, те да Влада и министарство на чијем је челу настоје да ојачају све организационе једнице оба универзитета у Републици Српској.

- Влада Републике Српске сматра стратешки битним своје присуство у Брчко дистрикту, који је у ингеренцији и Републике Српске и Федерације. Српска ће учинити све да своје стратешке интересе обезбиједимо у дистрикту и да их дугорочно чувамо. То подразумијева и очување система високог образовања Републике у дистрикту - истакао је Рајчевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.