Sign In

Трећа „Форвард“ конференција 9. и 10. децембра у Музеју савремене умјетности Републике Српске

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновациони центар Бања Лука 09. и 10. децембра 2021. године организују трећу по реду „Форвард" конференцију у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Првог дана конференције у фокусу ће бити регионална перспектива дигиталне економије, првенствено због њеног утицаја на развој привреде чиме постаје прилика за јачање конкурентности. Од државних институција се очекује брза реакција, прелазак на дигиталне сервисе у циљу подизања учинковитости и модернизације јавног сектора. Кроз панел дискусије ће се тражити одговори и дијелити искуства како припремити и започети успјешну дигиталну трансформацију.

 На „Форварду" ће бити ријечи о актуелним свјетским трендовима, али и о разлозима зашто земље са развијеним економијама и профитабилне компаније издвајају дигиталну трансформацију као приоритет.

 Поред тога, разговараће се и о научнотехнолошким парковима као генераторима успјеха економија кроз знање и истраживање које из њих произилазе. Познато је да се захтјеви тржишта константно мијењају, те је потребно брзо реаговати и адаптирати се на промјене које четврта индустријска револуција носи са собом. Фокус панела у ком учествују представници научнотехнолошких паркова из региона ће бити на размјени искустава и добрих пракси.

Прва „Форвард" конференција је одржана 2019. године у Банском двору у Бањој Луци и окупила више од 500 учесника из региона и свијета, док је прошлогодишња емитована путем Радио Телевизије Републике Српске и друштвених мрежа. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.