Sign In

Препоруке везане за реализацију билатералних научноистраживачких пројеката

Објављено:

У складу са  тренутном ситуацијом везаном за пандемију Ковид- 19 дошло је  до застоја у реализацији билатералних научно-истраживачких пројеката.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију и мјере које се предузимају ради сузбијања ширења вируса Ковид-19 и заштите здравља становништва,  Министарство  за научнотехнолошки развој,  високо образовање и  информационо друштво уважиће кашњења и измјене у планираним  активностима на уговореним  билатералним  научно-истраживачким  пројектима због више силе узроковане овом пандемијом. 

Такође, позивамо координаторе пројеката да, у складу са могућностима, наставе контакте са својим  партнерима и активности, колико  је то могуће,  прилагоде постојећим околностима.

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање  и информационо друштво наставиће пратити ситуацију, те ће у договору са Министарством цивилних послова БиХ, надлежнимм министарствима  у другим земљама договорити рјешења за наставак реализације билатералних пројеката, укључујући могуће продужење рока за извођење пројеката, пренамјену средстава и сл. О томе ћете правовремено бити обавијештени.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.