Sign In

Прелиминарна ранг-листа студената првог, другог и трећег циклуса студија за академску 2020/2021. годину

Објављено:

На конкурс Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић“ за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству за академску 2020/2021. годину пристигло је укупно 257 пријава за сва три циклуса студија од чега је 230 пријавa задовољило услове прописане конкурсима.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и Босни и Херцеговини према прелиминарној ранг-листи, биће додијељено укупно 69 стипендија за академску 2020/2021. годину у мјесечном износу од 400,00 КМ за девет мјесеци студија, док ће за студенте на иностраним високошколским установама бити додијељено укупно 38 стипендија. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Pепублици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500,00 КМ, и 800,00 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно четири пријаве које су задовољиле високе услове конкурса, према прелиминарној ранг-листи биће додијељене двије годишње стипендије у износу од по 5.000,00 КМ. Студентима трећег циклуса студија биће додијељено шест годишњих стипендија, од укупно 17 пријава које су задовољиле високе услове конкурса, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.

Прелиминарну ранг-листу студената првог циклуса студија можете погледати овде

Прелиминарну ранг-листу студената другог циклуса студија можете погледати овде

Прелиминарну ранг-листу студената трећег циклуса студија можете погледати овде

Сви студенти који су конкурисали за додјелу стипендије имају право приговора Комисији на прелиминарну ранг-листу до 14:00.часова, 20 фебруара 2021. године. Приговори се могу поднијети путем емаил адресе Фонда: fondmilanjelic@mnrvoid.vladars.net. Детаљније информације можете добити путем наведене емаил адресе, као и на контакт телефон: 051/338-915. 

Преглед бодованих резултата студената првог циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдје

Преглед бодованих резултата студената другог циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдје

Преглед бодованих резултата студената трећег циклуса студија у науци, умјетности и иноваторству можете видјети овдјеПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.