Sign In

Неће бити смањења плата запослених у високом образовању

Објављено:

Плате запослених у високом образовању неће бити смањиване, а након пандемије вируса корона радиће се на њиховом повећању.

Ово супоручили након данашњег састанка министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић.

Министар Рајчевић је подсјетио да је Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво током љета почело са припремама за одвијање наставе у високошколским установама, али да се истовремено радило и на резервном плану и преласку на наставу на даљину. 

"Кад је у питању епидемиолошка ситуација, за сада немамо већих проблема, иако имамо појединачних случајева заразе на одређеним организационим јединицима, али то није на нивоу да би могао да угрози одвијање наставног процеса", рекао је Рајчевић.

Онје навео да су Влада и ресорно министарсво током 2019. и 2020. године два пута повећавали плате наставном и админитрстивном особљу у систему високог образовања. 

"Свакако да ће Влада и Министарство током ове пандемије и здравствене кризе настојати да се тај ниво давања одржи, те да ћемо након пандемије радити заједно да се плате повећају", нагласио је Рајчевић. 

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић истакао је да се наставни процес у високошколским установама одвија како је планирано, а да постоје услови да се, ако то буде потребно, пређе на онлајн наставу. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.