Sign In

Министар Будимир потписао уговоре са представницима студентских организација у Српској

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир данас је у Бањалуци потписао уговоре са представницима студентских организација у Српској о суфинансирању 33 програма и пројеката у износу од 190.000 КМ.

Министар Будимир је истакао да је посебна пажња усмјерена на организацију студентских конференција и размјену студената уз спортске активности, као и да је све интензивнија сарадња студената из Републике Српске и Србије.

-Посебно ми је драго што видим да је већи број пројеката и програма у вези са научно-истраживачким радом студената, што ћемо убудуће посебно подстицати. Надамо се да ћемо у наредном периоду имати и више средстава да помажемо студентске организације - изјавио је Будимир.

Највише пројеката према ресорном министарству кандидовала је Унија студената Републике Српске, чији је предсједник Урош Бјелица захвалио ресорном министру и Влади за суфинансирање пројеката организација са оба јавна универзитета.

-Студирање у Републици Српској потпуно је бесплатно, први и други циклус студија. Покренули смо иницијативу за бесплатан смјештај у студентским домовима. Ова два јавна универзитета нуде услове као ријетко који универзитети у региону - истакао је Бјелица.

Представник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Милан Савић истакао је да је Министарство и раније подржавало рад студентских организација.

-Студентска организација Економског факултета Пале потписала је уговор о пројекту који је подржало министарство са 4.500 КМ, а ријеч је о студентском путовању - рекао је Савић. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.