Sign In

Министар др Жељко Будимир на обиљежавању 48 година успјешног рада Правног и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир присуствовао је данас свечаностима поводом обиљежавања 48 година успјешног рада Правног и Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Министар Будимир је истакао да Правни факултет бањалучког Универзитета помаже развој Српске.

-Многи студенти овог факултета су након завршетка студија ушли у правосудни систем Републике Српске и помогли одбрану надлежности Српске у периоду након завршетка рата. Правни, заједно са Економским факултетом, окосница је Универзитета у Бањалуци – истакао је Будимир.

Према ријечима министра Будимира, Економски факултет има готово комплетно академско особље из својих ресурса.

-Такође, важно је да је часопис Економског факултета добро категорисан на националној листи и тежићемо да буде што боље категорисан и на интернационалној листи – нагласио је Будимир и подсјетио да се показује и напредак када је ријеч о међународним конференцијама, уз очекивања да на овај начин Економски факултет у наредном периоду помогне у развоју привреде Републике Српске.

Декан бањалучког Правног факултета Жељко Мирјанић изјавио је да је ова високошколска установа у протеклих 48 година показала да успјешно обавља своју наставну, наставно-истраживачку и стручну функцију.

-Наш кадар и бивши студенти обављају најважније правничке функције у Републици Српској и врло успјешно креирају наш правни живот - истакао је Мирјанић.

Декан Економског факултета Миленко Крајишник рекао је да се данас славе резултати најбољих студенат промовише 85 дипломаца, који су дипломирали претходне године, међу којима девет магистара економије.

-Трудимо се да уз подршку ресорног министарства, Ректората и Владе Српске створимо што боље услове за студирање, од техничких претпоставки, до кадровске области - додао је Крајишник.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин честитао је 48 година успјешног рада и развоја Економског факултета и Правног факултета и нагласио да су правници и економисти пожељни на тржишту рада и да по завршетку факултета добијају запослење.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.