Sign In

Полазници Зимске школе из Њемачке у посјети Министарству

Објављено:

Студенте полазнике DAAD Зимске школе „Expect the unexpected! Exploring the diversity of ecology, language and culture in Bosnia and Herzegovina" из Њемачке угостио је данас министар др Жељко Будимир и са њима разговарао о условима и предностима студирања којe нуде факултети у Српској, студентској размјени, организовању и пројектима које воде студетске организације и другим темама.

-Школовање на нашим универзитетима је скоро бесплатно. То је показатељ бриге Владе Републике Српске и Министарства за студенте, високо образовање и науку. То је и показатељ да се бринемо о људима који имају научни потенцијал и који овом друштву могу да помогну као стручњаци и као научници - рекао је министар Будимир.

Студенти из иностранства су похвалили ангажованост истраживача са универзитета у Републици Српској, а неки од њих су рекли да послије свега што су видјели размишљају да у оквиру студентске размјене један семестар студирају на неком од факултета у Српској. DAAD Зимска школа једна је од двије Зимске школе у свијету која се одржава ове године, a студенте стипендише Њемачка служба за академску размјену.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.