Sign In

Златне плакете и захвалнице за руске добровољце

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић  данас  је у Нижњем Новгороду имао сусрет са руским добровољцима у одбрамбено-отаџбинском рату и овом приликом им је додијељено више златних плакета Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Српске.

"Уз плакете су им додијељене и захвалнице. Био је врло угодан, пријатан и емотиван сусрет са људима који су били по три и више година у Војсци Републике Српске", навео је Милуновић.

 

Он је подсјетио да сви руски добровољци који имају статус ратног војног инвалида, као и породице погинулих добровољаца, остварују своја права кроз систем борачко инвалидске заштите Српске, као и сви они који у Републици Српској остварују та права.

 

Милуновић је најавио да ће се у понедјељак, 5. јула, у Москви састати већим бројем руских добровољаца, јер је планирано уручивање одликовања у Представништву Српске.

 

"С обзиром на то да је овдје и министар енергетике и рударства Петар Ђокић, имали смо низ сусрета са привредницима и представницима региона Нижњи Новгород, тако да је било и врло корисних састанака", додао је Милуновић.

 

Милуновић борави у Руској Федерацији до уторка, 6. јула.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.