Sign In

Добро пословање Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида

Објављено:

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите задовољно је радом републичког Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида.

На састанку с руководством Фонда, ресорни министар Данијел Егић, пренио је приједлоге удружења која окупљају лица с инвалидитетом за побољшње рада Фонда. Раговорано је и о активностима пламираним у овој и наредној години.

- Да покушамо наћи модалитет како да изнађемо већа средства за новчани стимуланс када су у питању нова радна мјеста, односно нова запошљавања. Желим само напоменути да смо ми то урадили у 2023. години, да су та средства износила 4.500, а да смо у сарадњи са Министарством та средства подигли на 7.000 марака - рекао је Стевица Дроњак директор Фонда за професионалну реханилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске.

Данијел Егић министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске навео је да су се примједбе највише односиле да се поједностав јавни позиви, да би се укључило што више корсника.

- У наредном периоду ћемо да разговарамо о томе како да побољшамо јавни позив за одређене групе инвалида које су они навели - додао је он.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.