Sign In

Министри Ђокић и Стефановић посјетили привредно друштво „Космос“ Бањалука

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и потпредсједник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић посјетили су данас предузеће „Космос“ а.д. Бањалука.

Министри Ђокић и Стефановић су том приликом разговарали са руководством овог привредног друштва о актуелним и потенцијалним будућим пројектима за које постоји обострани интерес.

Министар Ђокић се захвалио министру Стефановићу на посјети Републици Српској, као и на исказаној спремности за разговор о различитим видовима сарадње који су презентовани током састанка.

Он је подсјетио да је сарадња коју предузеће „Космос“ остварује са Републиком Србијом од великог значаја за његово функционисање и развој.

Министар Стефановић је оцијенио да је досадашња сарадња била добра, али да постоји простор за њено даље унапређење. На састанку су разматрани могући будући модалитети сарадње који би, како је министар Стефановић оцијенио, били од значаја за наставак опремања Војске Србије, а у исто вријеме и за даљи развој овог предузећа.

Директор „Космос“-а Душан Вјештица је током састанка представио капацитете и производне могућности овог предузећа које, како је рекао, између 40 и 50 одсто прихода остварује управо кроз сарадњу са Министарством одбране Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.