Sign In

Јавне расправе о Закону о обновљивим изворима енергије

Објављено:

Народна скупштина Републике Српске је на 18. редовној сједници одржаној 30. септембра 2021. године усвојила Нацрт закона о обновљивим изворима енергије и Закључком број 02/1-021-745/21 од 30. септембра 2021. године („Службени гласник Републике Српске", број 88/21) задужила Министарство енергетике и рударства да спроведе јавне расправе у року од 30 дана.  

 

Нацрт закона о обновљивим изворима енергије објављен је на Интернет страници Народне скупштине Републике Српске

http://www.narodnaskupstinars.net/?q=ci/акти/јавне-расправе, као и на интернет страници Министарства енергетике и рударства

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mper/media/vijesti/Pages/NacrtZakonaoOIE.aspx, одакле се исти може преузети.

 

У циљу спровођења наведеног Закључка, обавјештавамо Вас да ће Министарство организовати јавну расправу о Нацрту закона о обновљивим изворима у:

 

  • Требињу, дана 20.10.2021. године (сриједа), са почетком у 11 часова, у сали ЗП „Хидроелектране на Требишњици", Обала Луке Вукаловића 2, 89101 Требиње,

  • Источном Сарајеву, дана 22.10.2021. године (петак), са почетком у 11 часова, у Конференцијској сали у Пословном објекту Владе Републике Српске, ул. Војводе Радомира Путника бб,
     
  • Бијељини, дана 26.10.2021. године (уторак), са почетком у 11 часова, у сали ЗП „Електро-Бијељина", ул. Мајевичка 97 и

 

  • Бањалуци, 01.11.2021. године (понедељак), са почетком у 11 часова, у Конференцијској сали Административног центра Републике Српске у централној згради у приземљу, Трг Републике Српске 1.

 

Ради израде што квалитетнијег текста Приједлога закона молимо Вас да о времену и мјесту одржавања јавне расправе обавијестите подручне привредне коморе, заинтересована привредна друштва и све јединице локалне самоуправе у Републици Српској, а како би исти узели учешће у јавној расправи.

Све примједбе на Нацрт закона о обновљивим изворима могу се доставити на email: mier@mier.vladars.net.    

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.