Sign In

Министар Ђокић у Штутгарту: Власт у Српској ће наставити да помаже и охрабрује људе који живе у Њемачкој да инвестирају у Српску

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске борави у Штутгарту, гдје ће сутра присуствовати свечаности поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, коју организује Представништво Републике Српске у Штутгарту.

Министар се тим поводом данас, у просторијама Представништва, састао са привредницима покрајине Баден-Витенберг, како би разговарао о могућностима унапређења привредне сарадње ове области и Републике Српске.

Министар је рекао да ће власт у Републици Српској наставити да помаже и охрабрује људе који живе у Њемачкој да инвестирају у Српску и да су активности грађана Републике Српске који бораве у Њемачкој сваке године све видљивије и да је евидентан константан раст компанија и предузећа. Он је навео да су видљиве културне, спортске и привредне активности.

„Циљ је и да размијенимо искуства и утиске о ономе што је карактеристика живота и у Њемачкој и у Републици Српској“, истакао је министар додајући да са великим задовољством долази на обиљежавање Дана Републике Српске у Штутгарту.

„То је увијек прилика да дођемо до неких нових спознаја о ономе како раде, како живе наши грађани који су са подручја Републике Српске, а живе и раде на подручју Њемачке. Задовољство је бити међу својим људима који су привржени идеји Републике Српске и који у својим границама учествују и у политичком животу Српске и пружају подршку њеном демократском развоју“, рекао је министар Ђокић.

Он је захвалио шефу Представништва Републике Српске у Њемачкој на организацији прославе Дана Републике Срспке.

„То је прилика да се људи сретну, друже, размјене искуства и поразговарају о ономе што је њима значајно“, закључио је министар Ђокић.

Поред министрa Ђокића, у делегацији Републике Српске су и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.