Sign In

Министар Ђокић са представницима кинеске компаније „China Gezhouba Group Corporation“

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић примио је данас делегацију водеће кинеске компаније за изградњу енергетских и инфраструктурних објеката „China Gezhouba Group Corporation“ (ЦГГЦ) коју је предводио генерални менаџер Чен Ксиангдонг (Chen Xiangdong).

Министар је упознао представнике компаније ЦГГЦ  са пројектима који се тренутно реализују и плановима развоја енергетског сектора у Републици Српској.

„Српска је отворена за нове инвестиције, а посебно смо заинтересовани за модел јавно-приватног партнерства у којем би Електропривреда Републике Српске била носилац развојних пројеката“, рекао је министар Ђокић.

 Министар се у име Владе Републике Српске захвалио представницима ЦГГЦ на спремности да подрже инвестиције у Републици Српској, изразивши увјерење да се може остварити добра сарадња са овом кинеском компанијом. 

Генерални менаџер компаније ЦГГЦ Чен Ксиангдонг рекао је да је ова кинеска компанија осим енергетских пројеката заинтересована и за инвестиције у области рударства и саобраћајне инфраструктуре.

Кинеска компанија ЦГГЦ налази се међу 250 најбољих свјетских компанија. У протеклих 45 година урадили су више од 4000 енергетских пројеката, међу којима је и највећа хидроцентрала на свијету „ Три клисуре“, инсталисане снаге 22000 MW.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.