Sign In

Министар Ђокић са представницима компаније "Едисон Спа" и ЕБРД-а

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас са регионалним менаџером за Балкан италијанске компаније Едисон Спа,  Ирене Салерно и шефом Канцеларије Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ Јан Брауном (Ian Brown) о могућностима инвестирања у сектор енергетике.

Министар је упознао представнике компаније „Едисон Спа“ и ЕБРД-а да су Стратегијом развоја енергетике Републике Српске до 2030. године у овај сектор предвиђене инвестиције у износу од око шест милијарди еура, истичући да је Српска отворена за нове инвестиције.

„У наредном периоду тежиште желимо да ставимо на изградњу објеката за производњу електричне енергије из обновљивих извора и заинтересовани смо да све потенцијале реализујемо кроз добре енергетске пројекте“, рекао је министар Ђокић.

Министар Ђокић се у име Владе Републике Српске захвалио представницима ЕБРД-а на спремности да подрже инвестиције у Републику Српску, изразивши наду да ће сарадња са компанијом „Едисон Спа“ у што краћем временском року бити конкретизована. 

Менаџер компаније Едисон Спа, Ирене Салерно, је истакла да је ова компанија заинтересована да инвестира у пројекте у области обновљивих извора енергије инсталисане снаге веће од 20 МW, те да постоји интерес и за заједничка улагања са Електропривредом Републике Српске.

Шеф Канцеларије ЕБРД-а у БиХ Јан Браун изразио је спремност да ова финансијска организација подржи енергетске пројекте које би заједно реализовали Електропривреда РС и компанија „Едисон Спа“.

Компанија „Едисон Спа“ једна је од највећих енергетских компанија у Европи која се бави производњом и продајом електричне енергије, природног гаса и сирове нафте, а од 2012. године у власништву је групације Electricité de France (EDF), водећег свјетског произвођача електричне енергије.


                                                       Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.