Sign In

Mинистар Петар Ђокић у „Космос“-у присуствовао промоцији мобилног тунела за дезинфекцију

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас у привредном друштву “Космос“ промоцији мобилног тунела за дезинфекцију, који је произвело ово привредно друштво.

Министар је том приликом рекао да је изузетно значајно што је привредно друштво "Космос" у времену борбе против вируса корона произвело мобилни тунел за дезинфекцију, а вриједност пројекта је већа од 20.000 КМ.

"Веома сам поносан на то што је "Космос" у вријеме пандемије био активан и произвео мобилни тунел за дезинфекцију. Ово је доказ знања и способности запослених у овој компанији", рекао је министар Ђокић.

Он је истакао да ће мобилни тунел за дезинфекцију наредне седмице бити дониран Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

""Космос" ће са компанијом `Теокрафт` из Русије наставити сарадњу на пројекту производње филтера за прочишћавање ваздуха, којим ће бити спријечено присуство материја које могу угрозити здравље и животе људи", додао је министар и подсјетио да Влада Републике Српске чини све да би помогла привреди.

Директор "Космоса" Душан Вјештица нагласио је да мобилни тунел може бити пласиран на инострано тржиште, јер има све потребне карактеристике.

"Од изузетног је значаја што је ово у потпуности домаћи производ. Тунел може да одговори на изазове у борби против вируса корона", рекао је Вјештица.

Предсједник Подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић оцијенио је да "Космос" ради квалитетно и послује позитивно.

""Космос" је способан да пројектује и производи у складу са потребама тржишта, што је веома значајно", истакао је он.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.