Sign In

MИНИСТАР ЂОКИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА РУСКЕ КОМПАНИЈЕ „ЕВРАКОР“

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са представницима руске компаније „Евракор“.

Kомпанија „Евракор“ је највећа руска компанија која се бави изградњом, модернизацијом и ремонтом магистралних нафтовода и гасовода по систему „кључ у руке“. Послује у 14 земаља свијета, а до сада су изградили око 3075км гасовода. Запошљавају неколико хиљада радника.

На састанку је било ријечи о успостављању сарадње и заједничкој реализацији потенцијалних будућих пројеката.

Министар Ђокић се захвалио представницима ове компаније на исказаном интересовању, нагласивши да је Република Српска отворена за сарадњу са свима који желе да улажу. Истакао је да је Стратегијом развоја енергетике Републике Српске до 2035. године планирана гасификација Републике Српске у дужини од 325км и да је тај пројекат вриједности око 135 милиона евра веома значајан за Републику Српску.

Представници компаније Евракор су се захвалили министруи Ђокићу на пријему и указаном повјерењу, изразивши увјерење да ће будућа сарадња бити плодоносна и да ће засигурно дати добре резултате. Најављени су нови састанци, како би се детаљније разговарало о модалитетима будуће сарадње.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.