Sign In

Министру Ђокићу “Хумано срце Српске” за помоћ Србима на Косову

Објављено:

​Министар Петар Ђокић примио је данас захвалницу за велики допринос изградњи стамбеног комплекса намијењеног Србима у Косовској Митровици.

Овај објекат је изграђен захваљујући ангажовању предсједника Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорада Арлова и финансијским средствима које је донирало министарство на чијем челу је био министар Петар Ђокић.

Арлов је министру уручио књигу “Хумано Срце Српске” и бисту блаженопочившег Патријарха Павла израђену у Лепосавићу на Косову и Метохији ријечима да је ову захвалницу Ђокић заслужио и као предсједник Социјалистичке партије која је једина донирала финансијска средства за изградњу Дневног центра под називом “Подржи ме – 9.јануар” у Косовској Митровици.

"Министар Ђокић један је од кључних људи захваљујући којима је Влада Републике Српске помогла да се изгради зграда у Косовској Митровици", истакао је Арлов.

Изграђени објекат има осам станова намијењених за збрињавање социјално угрожених српских породица са Косова и Метохије, а у њој је и сједиште Дневног центра „Подржи ме – 9.јануар“.

Министар Ђокић је рекао да је изузетно поносан што је подржао Србе са Косова и Метохије, са једне стране као предсједник партије, али и као министар у Влади Републике Српске.

"Одлучно ћу наставити да помажем у оваквим пројектима, јер је ово начин да јаку везу између Републике Српске и Косова и Метохије још више учврстимо", рекао је министар Ђокић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.