Sign In

Министар Ђокић разговарао са делегацијом општине Језеро

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом општине Језеро, коју су предводиле начелница oпштине Језеро Снежана Ружичић и предсједница Скупштине општине Драгана Карага на тему одборених геолошких истраживања на територији ове општине привредном друштву „СНК Метали“ д.о.о. Бијељина.

Министар Ђокић је упознао делегацију о поступку и процедурама за одобравање детаљних геолошких истраживања, као и начину контроле од стране надлежних институција. Истакао је да су детаљна геолошка истраживања одобрена у складу са Законом о геолошким истраживањима, да се иста морају изводити у складу са Рјешењем овог министартва и одобреном пројектном документацијом, те да у овом тренутку не постоје законски услови за укидање рјешења којим се одобравају детаљна геолошка истраживања.

Министар је нагласио да су геолошка истраживања само прва фаза ка евентуалној експлоатацији до које може доћи само ако су испуњени сви законски услови и уколико постоји сагласност локалне заједнице.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.