Sign In

Ђокић - Томашевић: Наставак сарадње Српске и Србије у области енергетике остаје приоритет

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Београду са генералним директором Електропривреде Србије Мирославом Томашевићем.

На састанку је разговарано о заједничким пројектима Електропривреде Српске и Србије, покретању нових инвестиција и актуелној енергетској ситуацији у региону и Европи.

Министар Ђокић је том приликом рекао да изградња заједничких хидро-енергетских објеката, првенствено хидроелектране "Бук Бијела" и наставак сарадње Републике Српске и Србије у овој области остаје приоритет.

„Постоји више заједничких питања и пројеката на којима ће предано радити и Република Српска и Србија. Битно је да даље наставимо интензивно водити активности на изградњи енергетског објекта који је заједнички, а то је `Бук Бијела`. Наравно да смо овај састанак данас искористили да разговарамо и о другим могућим пројектима које би заједнички реализовале електропривреде Републике Српске и Србије", нагласио је министар Ђокић.

Он је истакао да је и у наредном периоду потребно унапређивати сарадњу уз кључне ресурсе - двије електропривреде.

"Томашевић је у посљедње вријеме успио у потпуности да стабилизује енергетски систем Србије, што је изузетно важно и за нас јер сарађујемо стално са Електропривредом Србије и ослоњени смо једни на друге", истакао је министар.

Министар је најавио да ће се у наредном периоду састати и са министарком рударства и енергетике Србије Дубравком Ђедовић, што ће представљати наставак разговора и процеса реализације заједничких електро-енергетских пројеката.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.