Sign In

Потписан Уговор о концесији за експлоатацију архитектонског грађевинског камена – андезита на лежишту „Скакавац“ код Сребренице

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Петар Ђокић и директор привредног друштва „Дацит“ д.о.о. Сребреница Петар Ковачевић потписали су данас у Бања Луци Уговор о концесији за експлоатацију архитектонског грађевинског камена – андезита на лежишту „Скакавац“ код Сребренице.

Овом привредном друштву Влада Републике Српске је у фебруару ове године додијелила концесију. Концесија је додјељена на период од 25 година, а укупна вриједност инвестиције за реализацију овог пројекта износи 313.000 КМ.

Концесионар ће, у складу са уговором, након пуштања каменолома у комерцијални рад, у буџет Републике Српске уплаћивати концесиону накнаду у износу од 5% од прихода остварених обављањем концесионе дјелатности, од чега ће 90% средстава бити усмјерено у буџет општине Сребреница. 

Министар Петар Ђокић је овом приликом изразио велико задовољство чињеницом да се на подручју општине Сребреница реализују овакви пројекти, који ће засигурно допринијети развоју ове локалне заједнице, а самим тим и општем друштвено-економском расту и развоју Републике Српске.

Нагласио је да је Сребреница видљиво напредовала у инфраструктурном, привредном и сваком другом смислу и да је опредјељење Владе Републике Српске и Министарства на чијем је челу да пружи сваки вид подршке пројектима ове локалне заједнице усмјереним ка унапређењу живота свих њених грађана.

Директор привредног друштва „Дацит“ д.о.о. Сребреница Петар Ковачевић се захвалио министру Ђокићу на досадашњој сарадњи и посвећености развоју општине Сребреница, изразивши увјерење да ће та сарадња бити успјешна и у будућности.

Потписивању уговора је присуствовао и начелник општине Сребреница Младен Грујичић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.