Sign In

Изложбени простор "Кораци"

Министарство просвјете и културе Републике Српске отворило је у јануару 2008. године Изложбени простор „Кораци“ у Административном центру Републике Српске за излагање ликовних, али и других радова ученика основних и средњих школа, студената, наставника и професора, као и недовољно афирмисаних умјетника из Републике Српске којима ће овај простор послужити као корак на путу до афирмације.

Министарство просвјете и културе отворило је Изложбени простор „Кораци“ с циљем да подржи талентоване ученике у различитим вјештинама, да им омогући простор у којем ће изложити своје радове и представити их јавности.

Претходних пет година у Изложбеном простору „Кораци“ организовано је 38 изложби на којима су своје радове представили ученици и наставници те студенти из Републике Српске а као гости и ученици из Дистрикта Брчко, Федерације БиХ, Италије, Швајцарске, Њемачке, Велике Британије, Норвешке, Шведске и Средње руске школе из Београда.

С циљем афирмације стваралаштва младих организоване су три изложбе ван Изложбеног простора “Кораци“: у Зворнику, Приједору и Требињу.  На овим изложбама представљени су одабрани радови са ликовних радионица. Такође су организоване једнодневне ликовне радионице у Билећи, Власеници, Зворнику, Приједору, Прњавору и Требињу. На тај начин „Кораци“ су се приближили младим умјетницима у другим срединама и укључили их у мини-радионице, што је био додатни подстицај за њихов стваралачки рад.

Већ четири године током љета у Универзитетском центру у Бањој Луци организују се Ликовне радионице „Кораци“, тродневно дружење талентованих ученика и студената, као вид даљег усавршавања младих умјетника. Млади ствараоци раде у атељеима Академије умјетности. Они имају прилику да присуствују низу радионица и предавања из области ликовне умјетности. Аутори најбољих радова освајају значајне новчане награде.

Свечано отварање сваке изложбе била је прилика да се представе талентовани ученици и из других области умјетности као што су млади пјесници, музичари, глумци, плесачи... За сваку изложбу урађен је каталог.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.