Sign In

Интензивирана вакцинација просвјетних радника

Објављено:

Министар просвјете и културе Наталија Тривић посјетила је данас Институт за јавно здравство Републике Српске гдје jе вакцинисано 40 просвјетних радника.

Поводом кампање „Чувам себе, чувам тебе“, министар Наталија Тривић упутила је подршку вакцинацији грађана Републике Српске.

„Данас и званично, према унапријед  утврђеним распоредима, почиње масовна вакцинација свих запослених  у просвјети, подразумјевајући предшколско ,основно и средње образовање широм Републике Српске“, рекла је министар Наталија Тривић.

Она је додала да вакцинација просвјетних радника представља веома значајну активност из разлога што од 1. септембра почиње настава у свим  школама у Републици Српској.

„Оно што су наша очекивања и претпоставке у складу са епидемиолошком ситуацијом јесте  да се коначно вратимо у школске клупе и да наши ученици заједно са наставницима могу да се врате редовном току наставе какав је био   прије појаве корона вируса“, рекла је министар Наталија Тривић.

Најавила је интензивну вакцинацију у мјесецу августу и истакла да просвјетни радници показују све веће интересовање  за вакцинацију.

„Свакодневно у Министарству  добијамо допуне спискова људи који су запослени у просвјети и култури,  а који су изразили жељу да се вакцинишу, а свакако знамо да је то једна од превентивних мјера  како бисмо заједно дочекали нову школску годину у условима какви су били прије корона вируса“, навела  је министар Наталија Тривић.

Директор Института за Јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић истакао је да је циљ Института да се у што краћем временском периоду вакцинише што већи број просвјетних радника како бисмо спремно ушли у нову школску годину.

Зељковић је додао да се у августу мјесецу очекује вакцинација највећег броја просвјетних радника, као и да ће  бити приоритет када је у питању имунизација  грађана Републике Српске.

Кампању „Чувам себе, чувам тебе“ покренуло је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске како би указало на важност масовније имунизације грађана Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.