Sign In

Министар Наталија Тривић са представницима амбасаде САД

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је данас са директором бањалучке канцеларије Амбасаде САД у БиХ Бријаном Пауерс (Brianna Powers) и в.д. директора Одјељења за односе са јавношћу  Амбасаде САД у БиХ Касандром Дивјак   (Cassandra Divjak) о могућности  унапређења сарадње у области образовања.  

На састанку је изражено обострано задовољство досадашњом сарадњом на различитим пројектима, те напоменуто да је пројекат „Табла“ значајан за развој вјештина које су потребне ученицима у свијету који је све више повезан са технолошким развојем.

Пројекат општег образовања „Табла“ финансира Америчка агенција за међународни развој - УСАИД, а Министарство просвјете и културе Републике Српске реализује у сарадњи са организацијом „Спасимо дјецу“ (Save the children. Ове године ће 50 средњих школа у Републици Српској добити по једну СТЕМ лабораторију, а основним школама ће бити донирано 700 таблета за ученике и 120 лаптопа за наставнике. СТЕМ опрема ће у изабраним средњим школама омогућити квалитетнију наставу и допринијети модернизацији наставног процеса, учинити час занимљивијим и омогућити ученицима лакше усвајање знања и вјештина.

Констатовано је да је постоји обострана заинтересованост за унапређење сарадње у области образовања, те је најављена сарадња на пројекту „Кенеди-Лугар омладински програм размјене и образовања“ односно YES и YES ABROAD, за школску 2021/22. годину.

Током састанка саговорнице су оцијениле да је успјешно завршена школска година, те су изразиле очекивања да ће се наредна школска година у потпуности организовати у школским учионицама.

Састанку су присуствовали секретар Бојана Вокић, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић, в. д. помоћника министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих  Јасмина Болобан, руководилац Одсјека за европске интеграције и међународну сарадњу Зорица Гарача, начелник Одјељења за односе са јавношћу Марио Ћумуровић, те стручни сарадник за односе са јавношћу Драган Кесић из бањалучке канцеларије Амбасаде САД.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.