Sign In

Од понедјељка настава у школама

Објављено:

У свим основним и средњим школама чије просторије су кориштене као бирачка мјеста за локалне изборе 2020, 15. новембра, извршена је дезинфекција и од понедјељка, 23. новембра 2020. године наставља се са организацијом васпитно-образовног рада у школама, изузев у оним школама које су затражиле одобрење за извођење наставе на даљину.

У складу са захтјевима школа усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину од понедјељка, 23. новембра биће и даље организована у Католичком школском центру Бања Лука, у  ОШ „Горња Слатина" Шамац те у свим  основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе које су ове седмице организовале наставу на даљину, то завршиле с успјехом, те да је данас завршена и дезинфекција просторија у овим школама.

 „У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске. Осим школа које су добиле одобрење за извођење наставе на даљину, остале школе у Републици Српској спремне су да у понедјељак дочекају ученике у школским просторијама и наставе са редовним васпитно-образовним радом у школама", рекла је министар Наталија Тривић и додала да то значи да се од понедјељка ученици основних и средњих школа у Републици Српској безбједно могу вратити у школске клупе.

Она је потврдила да је у периоду од 16. новембра до данас, и прије планираног рока за то, Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама,  Дому ученика у Добоју те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

У периоду од 16. до 20. новембра, све школе које су организовале васпитно-образовни рад изван просторија школе, биле су дужне да изводе наставу на даљину кориштењем средстава електронске комуникације и у складу са њиховим могућностима и праксама. Ученици основих школа наставне часове могли су пратити и путем програма Радио-телевизије Републике Српске („Школски час"), односно путем портала РТРС - www.rtrs.tv .

Подсјећамо да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона (SARS-COV2), као и  препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство у сарадњи са Министарством просвјете и културе.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.