Sign In

Отворена изложба Нине Бабић "Насиље у насљеђе"

Објављено:

„Умјетница Нина Бабић изложбом „Насиље у насљеђе?“ шаље снажну поруку свим женама жртвама насиља да треба да проговоре  и позива укупну јавност да се активније укључимо у осуду насиља и подршку жртвама“, рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић отварајући ову изложбу у Банском двору Културном центру.

Желећи да пошаље снажну поруку подршке ауторки изложбе и свим женама жртвама насиља, министар Наталија Тривић , приликом отварања, имала је мајицу на којој су исписане поруке осуде насиља али и позив свима да отворе очи и не окрећу главу од насиља.

Истакла је да је изложба примјер на који све начин умјетност може бити ангажована и поздравила храброст ауторке да  језиком умјетности проговори о овој тематици, укаже на насиље и прикаже његово стварно лице са циљем веће укључености цјелокупне заједнице на његовом спрјечавању и заустављању, те помоћи жртвама.

Умјетница Нина Бабић нaвeлa је да излoжбoм жeли укaзaти нa прoблeмe сa кojимa сe жeнe суoчaвajу.

„Пoтрeбнo je дa сe суoчимo сa прoцeсoм кojи прoлaзe жртвe нaсиљa. Излoжбoм жeлим дa инфoрмишeм jaвнoст o пoсљeдицaмa, узрoцимa и прoцeсимa кoje прoлaзe жртвe нaсиљa", рeклa je Бaбићeвa која је овај пројекат реализована у сарадњи са уружењем „Удружене жене“.

Превасходан циљ изложбе је охрабривање на право говора скривених жртава насиља те указивање на проблематику која је укоријењена у нашем друштву.

Покровитеље изложбе је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а посјетиоци ће је моћи погледати до краја јула.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.