Sign In

Помоћник министра Јасмина Болобан и Марио Ђуран са делегацијом Уралске регије

Објављено:

В. д. помоћника министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих  Јасмина Болобан и помоћник министра за спорт Републке Српске Марио Ђуран разговарали су данас са замјеником директора ГБОУ ПОО „Златоустовский техникум технологий и экономики“ Ирином Леонидовном Медведовном и координатором регионалних и међународних пројеката АО „Издательский дом - Комсомольская правда“ Андрејем Петровичем Воребјевним о значају развоjа сарадње и размјене искуства у области спорта, културе и образовања, a напоменуто je да постоји обострана заинтересованост за развој сарадње између Републике Српске и регија Руске Федерације.

На састанку је изражено обострано задовољство због реализоване посјете делегације Уралске регије и похваљен aктиван рад Представништва Републике Српске у Руској Федерацији које активно приступа развоју сарадње, а за коју су саговорници оцијенили да има велики потецнијал.

Замјеник директора Ирина Леонидовна Медведовна представила је позитивна искуства и могућности сарадње са Општинском буџетском установом - спортском школом за плесни спорт „Вероника“ у града Чељабинску и Државном буџетском образовном институцијом - професионалном образовном организацијом „Златоустовска техничка школа за технологију и економију“. Саговорници из Уралске регије су представили позитивне примјере организовања и активности стручних спортских, културних и образовних организација у Уралској регији у вези са организацијом рада спортских школа, спортских плесних клубова, спортских федерација.

Помоћник Јасмина Болобан и помоћник министра Марио Ђуран представили су начин на који Влада Републике Српске приступа развоју образовања, културе и спорта и упознали саговорнике о досадашњој сарадњи са регијама Руске Федерације, те представили могућности сарадње између Републике Српске и Уралске регије.

Састанку су присуствовали и руководилац Одсјека за европске интеграције и међународну сарадњу Зорица Гарача, стручни савјетник у Ресору за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Игор Томић, начелник Одјељења за заштиту културног насљеђа Милица Котур и начелник Одјељења за односе са јавношћу Марио Ћумуровић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.