Sign In

Предшколско васпитање и обарзовање и у Оштрој Луци

Објављено:

У Оштрој Луци данас је отворен преуређени дио старог објекта Основне школе "Десанка Максимовић" у којем ће се организовати предшколско васпитање и образовање у општини која нема вртић.
Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Републике Српске Наташа Цвијановић изразила је задовољство што је омогућено да се и у Оштрој Луци организује вртићки програм.
"Имамо доста локалних заједница гдје не постоје вртићи, гдје не постоји организован рад са дјецом предшколског узраста и зато је овакав пројектат од посебног значаја јер доноси системски рад у овој области", рекла је помоћник Наташа Цвијановић.
Она је навела да је било ситуација да Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједи услове за предшколски програм, али да изостане интерес родитеља, али и да се ствари мијењају те су родитељи све свјеснији колико је то важно за дјецу и колики је то бенефит и њима.
Директор Основне школе "Десанка Максимовић" Оштра Лука Никола Вујасиновић рекао је да ће дјеца бити на сигурном и под управом васпитача и школске педагошко-психолошке службе.
"Администрација школе ће им бити увијек на руци да обезбиједи све материјално-техничке услове да овај пројекат буде одржив и да буде и у већем обиму", додао је Вујасиновић.
Ријеч о пројекту вриједном око 42.000 КМ, гдје је 95 одсто финансирала Влада Швајцарске посредством УНДП-а којим је створена могућност за формирање једне вртићке групе дјеце узраста од три до шест година.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.