Sign In

Пријем за око 250 ученика са Косова и Метохије

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске др Наталија Тривић присуствовала је данас пријему за око 250 ученика са Косова и Метохије у пратњи наставника који је њима у част приредио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у Административном центру Владе Републике Српске. Уједно је обиљежен и Свјетски дан музике клавирским концертом студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.
Предсједник Владе Радован Вишковић  истакао је дa су институциje Рeпубликe Српскe oтвoрилe врaтa свojoj дjeци сa Кoсoвa и Meтoхиje и зaхвaлиo oпштинaмa и грaдoвимa  кojи су oвe гoдинe дoмaћини дjeци и њихoвим нaстaвницимa.
Министар просвјете и културе Републике Српске др Наталија Тривић исказала је велико задовољство и срећу што се пријем организује по  девети пут у Републици Српској.
„Вјерујем да је ово прилика да упознате своје нове другаре из Републике Српске  и изградите  међусобно добре односе  у наредним годинама“, рекла је министар Наталија Тривић обраћајући се присутнима.
Истакла је велики допринос  Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије  и предсједника Милорада Арлова што сваке године успије да око 500 дјеце  са њиховим наставницима и ученицима  доведе у Републике Српску.
„Има ли веће среће уколико знамо да  у будућности желимо да оставимо трагове  нераскидивих веза између српског  народа гдје год да он живио. Још једном бих пожељела свима добродошлицу и да се осјећају  угодно у Републици Српксој“, рекла је министар Наталија Тривић.
Прeдсjeдник Oдбoрa зa пoмoћ Србимa нa Кoсoву и Meтoхиjи Mилoрaд Aрлoв истaкao je дa су у oвoгoдишњoj aкциjи и дjeцa сa пoсeбним пoтрeбaмa из Удружeњa „Пoдржи мe".
Oн je зaхвaлиo свимa кojи су пoмoгли oвaj знaчajaн прojeкaт кojи трaje oд 2012. гoдинe, тe нaвeo дa око 400 дjeце oвe гoдинe бoрaви  у Приjeдoру, Jeзeру, Брчкoм, Прњaвoру, Tрeбињу, Чeлинцу, Шaмцу, Брoду и Mилићимa.
Ученици основне школе „Десанка Максимовић“ из Косовске Каменице извели су химну „Моја Република“ као њихов поклон у знак захвалности Републици Српској за гостопримство, а у другом дијелу програма још двије пјесме са Косова и Метохије.
Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов уручио је предсједнику Владе Републике Српске статуу Кнеза Лазара, док је директорица основне школе „Десанка Максимовић“ из Косовске Каменице Јадранка Васић уручила везене захвалнице премијеру Радовану Вишковићу, министру Наталији Тривић и предсједнику Одбора Милораду Арлову.
Свим ученицима уручени су поклони – дидактичка игра „Игром кроз Српску“ Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске и шал Републике Српске.
Ученици бораве у Републици Српској у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.