Sign In

Резултати конкурса за филмски сценариј

Објављено:

Министарство просвјете и културе објавило је данас резултате Јавног конкурса за суфинансирање пројеката развоја филмског сценарија за 2020. годину према којима је подржано шест пројеката у укупном износу од 50.000,00 КМ.

У складу са расположивим средствима, Министарство је подржало два пројекта у категорији филмског сценарија за документарни филм, два филмска сценарија за играни филм и два пројекта у категорији анимираног филма.

О избору пројеката филмског сценарија који ће бити суфинансирани по наведеном конкурсу, од укупно њих 16 који су испунили услове конкурса, одлучивала је стручна комисија оцјењујући умјетничке и естетске вриједности пријављених филмских пројеката/сценарија.

Према испуњеним општим условима, односно посебним критеријумима конкурса, ријеч је филмским пројектима који обезбјеђују промоцију и значајно доприносе развоју кинематографије Републике Српске, имају значајну умјетничку вриједност и афирмишу домаће писце филмског сценарија.

Резултати Јавног конкурса за суфинансирање пројеката развоја филмског сценарија за 2020. годину доступни су на порталу Владе Републике Српске / www.vladars.net / – на страници Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.