Sign In

Рок за пријаву за најбољу дидактичку игру до 15. јула

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива све васпитно-образовне раднике, васпитаче и стручне сараднике из предшколских установа те установа које реализују програме предшколског васпитања и образовања, као и оне незапослене, да пријаве радове на позив за избор најбољег дидактичког материјала и играчака за рано учење. Рок за слање радова је 15. јули 2021. године.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић истиче да је позив усмјерен и на јачање компетенција васпитно-образовних радника те унапређење Програма предшколског васпитања и образовања у цјелини.

„Због повољног утицаја дидактичког материјала и играчака за рано учење на развој дјечијих способности, Министарство просвјете и културе и ове године организује активност избора најбољег дидактичког рада васпитача из свих предшколских установа и установа које реализују програме предшколског васпитања и образовања. У оквиру активности развоја и унапређења Програма предшколског васпитања и образовања креирање дидактичког материјала и играчака за рано учење изузетно је важан сегмент, посебно јер је усмјерен и на унапређење компетенција васпитача кроз ову активност“, рекла је министар Наталија Тривић позвавши још једном све васпитно-образовне раднике да Министарству доставе своје рјешење дидактичког материјала и играчаке за рано учење.

Сви достављени радови биће оцјењивани у сљедећим категоријама: играчка за подршку програмских активности; сет играчака и средстава за вишеструке намјене; сликовница и приче у сликама;  композиција, играни, документарни и анимирани филм; уређаји и алати за практичан рад.

Подсјећамо да се на позив, осим запослених васпитно-образовних радника у предшколским установама,  могу одазвати и студенти – будући васпитачи, васпитачи који нису у радном односу и васпитачи у пензији.

Аутор/и дидактичког материјала и играчака за рано учење могу бити појединци или тим аутора. Свака установа може доставити онолико радова колико у свом саставу има организационих јединица.

Селекцију најбољих радова вршиће стручни жири и најбољи радови биће награђени.

Позив, образац пријаве те прописани критеријуми доступни су на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) - на страници Министарства просвјете и културе Републике Српске (Позив за избор најбоље дидактичке играчке).Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.