Sign In

У посљедњих осам дана вакцинисано 660 просвјетних радника

Објављено:

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, у посљедњих осам дана вакцинације, првом или другом дозом, вакцинисано је укупно 660 просвјетних радника.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изразила је задовољство због значајно већег броја просвјетних радника који су заинтересовани за вакцинацију те још једном позвала оне који то нису до сада учинили да се вакцинишу прије почетка нове школске године.

„Сви просвјетни радници имају прилику да се током овог и мјесеца августа вакцинишу и стога очекујемо да ће се у околностима тренутно повољније епидемиолошке ситуацију што већи број њих и вакцинисати, а како бисмо били што сигурнији у могућност почетка наредне школске године у школским клупама“, рекла је министар Наталија Тривић, нагласивши значај редовног одвијања наставног процеса у самим школама и уз редовно трајање наставног часа.

Она је истакла да превентивна мјера вакцинације против вируса корона представља веома значајну активност јер је то један од предуслова сигурнијем повратку ученика и наставника у школске клупе од 1. септембра, што су очекивања Министарства просвјете и културе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.