Sign In

Фондација Карађорђевић наградила најбоље матуранте из Србије и Српске

Објављено:

Фондација престолонасљедника Александра Карађорђевића за образовање и културу наградила је и ове године више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изванредне резултате постигнуте у средњој школи.
Умјесто традиционалне церемоније, која се организовала на Белом двору у Београду током 18 година, јубиларна, 20. додјела награда ове, као и претходне године организована онлајн, због епидемиолошке ситуације, а похвалнице и поклони за ученике послати су њиховим школама.
Принц Александар Карађорђевић честитао је најбољим ученицима успјех и пожелио им много среће у даљем образовању и усавршавању.
„Образовани млади људи су наша будућност. Морамо их подржати на путу знања и личног развоја, како би могли да остану у Србији и својим радом помогну нашој земљи“, рекао је принц Александар.
Он је посебно захвалио корпорацији НЦР, спонзору овог догађаја, за континуирану подршку, као и "Линк групи", која ове године додјељује 40 стипендија за своју престижну ИТА академију, те министрима образовања Србије Бранку Ружићу и Републике Српске Наталији Тривић за подршку.
Министар Наталија Тривић је у онлајн обраћању поручила да ова награда има посебан значај за све награђене ученике из Републике Српске и Србије јер потврђује вриједност њихових потенцијала и додатно их подстиче да буду марљиви и посвећени раду и током даљег школовања.
„Изузетна ми је част и ове године исказати захвалност пријестолонасљенику Александру и принцези Катарини за признање које традиционално, ове године 20. пут, додјељују најбољим матурантима средњих школа из Републике Српске и Србије како би наградили њихов труд исказан изузетним успјесима током и на крају средњошколског образовања“ рекла је министар Наталија Тривић.
Она је честитала ђацима и њиховим родитељима, истичући да је као министар просвјете и културе Републике Српске јако поносна.
Министар Наталија Тривић је поручила да су млади и талентовани људи највеће богатство друштва, али и подстрек Србији и Републици Српској да креирају подстицајно васпитно-образовно окружење у којем ће млади моћи да искажу свој максимум.
 Ваш успјех нам даје додатну мотивацију да наставимо са започетим реформским активностима у оквиру реформе предшколског, основног и средњег образовање и васпитања у Републици Српској, јер желимо да образовни систем у потпуности одговори потребама многих генерација наших ученика у складу са савременим друштвеним токовима - поручила је министар Тривић.
Министар просвете Србије Бранко Ружић поручио је најбољим матурантима да су инспирација за проналажење нових и квалитетнијих образовних рјешења, истичући да је успјех који су остварили истовремено и успјех њихове земље.
У духу традиције својих предака, по узору на краља Александра Првог и краљицу Марију, принц Александар Карађорђевић основао је Фондацију за образовање и културу, с циљем пружања подршке младим људима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.