Sign In

Сарадња Владе Републике Српске и Заједнице српских клубова у Бечу

Објављено:

​У оквиру радне посјете Бечу, министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић заједно са шефом Представништва Републике Српске у Аустрији Младеном Филиповићем посјетила је Заједницу српских клубова у Бечу и том приликом разговарала са предсједником Заједнице Луком Марковићем и њеним представницима. 

Министар Жељка Стојичић изразила је посебно задовољство због заједничког пројекта Владе Републике Српске и Заједнице српских клубова у Бечу у оквиру којег Народно позориште Републике Српске гостује у Бечу, представљајући домаћу културну сцену у центру културе какав је Беч. 

Досадашњу сарадњу чији је резултат јачање културне везе између Републике Српске и Аустрије и промоција српске културе у свијету она је оцијенила изузетном те исказала спремност Владе Републике Српске за наставак сарадње са Заједницом, као и њено унапређење у областима културе и образовања. 

Министар Жељка Стојичић ће у оквиру посјете Бечу присуствовати и извођењу представе „Госпођа министарка" Народног позоришта Републике Српске у бечком Акцент театру.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.