Sign In

Писмо подршке ученицима и запосленим у школама

Објављено:

             Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је писмо подршке ученицима и свим запосленим у школама и пожељела срећан и успјешан почетак нове школске 2020/2021. године.

„Прије онога што нас све заједно очекује, а то је стриктно поштовање епидемиолошких мјера, желим да вам се захвалим, сваком појединачно, за сарадњу, солидарност и разумијевање које сте показали у вези са организацијом наставног процеса у условима трајања пандемије вируса корона како би се претходна школска 2019/2020. година завршила успјешно. Веома је важно да у оваквим временима покажемо стрпљење и спремност на сарадњу којом сте још једном потврдили своју посвећеност позиву који сте одабрали“, наводи се у писму министра Наталије Тривић.

                „Вјерујем и сада да можемо заједно превазићи све изазове који се буду постављали испред нас у новој школској години,  посебно водећи рачуна о очувању здравља ученика, наставника, стручних сарадника и свих запослених у школама. Веома је важно да његујемо подстицајну атмосферу, без обзира на околности, као и да посебну пажњу посветимо развијању међусобног повјерења, разумијевања и јачања сарадничких односа у школама“, наводи се у писму подршке министра Наталије Тривић.

                Истиче се да ће и у веома отежаним епидемиолошким околностима, бити настављени реформски процеси са јасним опредјељењем да створимо „Нову школу за ново доба“.

„Школску годину започињемо у обновљеним школским просторима, са еУчионицама и дигитализованим садржајима, иновираним наставним програмима, развијеним програмом факултативне наставе,  интензивним обукама наставног особља, обавезним вјежбањем на почетку сваког наставног дана за најмлађе, те  стипендијама за средњошколце који су уписали дефицитарна занимања.

                Вјерујем да заједно можемо изградити „нову школу за ново доба“ и унаприједити наш васпитно-образовни систем по мјери ученика.  Циљ нам је да створимо све предуслове за здрав раст и развој наших ученика, да их растеретимо сувишног градива и мотивишемо да стичу знања и вјештине које ће сутра знати примијенити у животу. 

                У овом процесу сви учесници су једнако важни, од стручних и експертских тимова који  путем темељних анализа доносе најбоља рјешења, стручних институција које ће тај посао валоризовати и учинити примјењивим у новом васпитно-образовном процесу, затим ученика, њихових родитеља, руководства школе, стручних служби и посебно наставника, чија је улога незамјењива и пресудна у цијелом процесу. Изузетно цијеним посвећеност просвјетних радника у свакодневном раду са ученицима, те су и наша настојања да побољшамо положај просвјетних радника једна од приоритетних“,  наводи се у писму министра Наталије Тривић.

               
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.