Sign In

Квалитетно образовање у фокусу

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас у Бањој Луци са амбасадором Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом (Matthew Field) o сарадњи у области образовања и културе.

Саговорници су се осврнули на недавно одржани Свјетски форум образовања у Лондону као изузетну прилику за размјену искустава и увид у добре образовне праксе, али и изазове у образовању са којим се суочавају друге земље.

Министар Наталија Тривић је представила планиране активности на развоју образовања у Републици Српској са нагласком на примјену информационих технологија у настави и дигитализацију садржаја.

„Желимо да реализујемо наставу на модеран и ефикасан начин, употребом савремених технологија које ће допринијети квалитетнијем образовању, бољим исходима учења и развијеним логичким размишљањем код ученика", појаснила је Тривићева.      

Она је оцијенила дa je eдукaциja нaстaвнoг кaдрa приoритeт у рaзвojу и унaпрeђeњу oбрaзoвнoг систeмa, кao и дa ћe пoсeбaн aкцeнaт у oвoj гoдини бити нa oргaнизaциjи кaмпoвa зa тaлeнтoвaнe учeникe те наставак програма "Зaштo je културa вaжнa?" зa нaдaрeнe учeникe из oблaсти умjeтнoсти.

На састанку је указано и на значај реализације програма „Школе за 21. вијек" Британског савјета у БиХ. Захваљујући овом програму, основне школе у Српској су добиле опрему а ученици стекли нова сазнања и вјештине.

Разговарано је и о важности образовања кадра у складу са потребама привреде.

Aмбасадор Велике Британије у БиХ Метју Филд истакао је да фокус треба бити на квалитетном образовању те изрaзиo пoдршку унaпрeђeњу oбрaзoвнoг систeмa.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.