Sign In

Сагласност Министарства за улазак у школу

Објављено:

​Дирeктoр Гимназије из Мркоњић Града Зоран Бјелајац oбaвиjeстиo je данас, 30.1.2020. године, Mинистaрствo прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe да су га, телефонским путем, контактирали из Канцеларије Еуфора у Бањој Луци са захтјевом да посјете школу поводом  јучерашње донације предсједника Републике Србије Александра Вучића.

Према информацијама које смо добили од директора школе, директор их је информисао да без сагласности Министарства просвјете и културе не могу да посјете школу.

Канцеларија Еуфора у Бањој Луци у вези са овим захтјевом није контактирала Министарство просвјете и културе Републике Српске, нити смо запримили писани захтјев.  

Начин остваривања сарадње организација са средњим школама прописан је чланом  51. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске", број 41/18) и Упутством о начину реализације програма, пројеката и других активности у школама („Службени гласник Републике Српске", број 24/19).

Донација коју је добила  Гимназија Мркоњић Град, приликом посјете предсједника Републике Србије Александра Вучића, односи се на двадесет лаптоп рачунара за кабинет информатике и сто књига за библиотеку, док ће финансијска помоћ намијењена за реконструкцију школе и опремање кабинета бити реализована  током године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.