Sign In

Пријава дјеце за упис електронским путем

Објављено:

С обзиром на важеће термине за упис ученика у први разред, прописане Законом о основном васпитању и образовању ("Службени гласник Републике Српске" број 44/17, 31/18 и 84/19), те све предузете мјере у складу са ванредном ситуацијом у Републици Српској изазваном појавом корона вируса, Министарство просвјете и културе обавијестило је основне школе о поступању приликом евидентирања дјеце дорасле за упис у први разред основне школе.

Родитељи ће дјецу дораслу за упис у први разред пријављивати основним школама искључиво путем телефона или имејл-адреса.

Школе су дужне да обавијесте родитеље дјеце дорасле за упис у први разред о термину и начинима евидентирања дјеце путем званичне интернет странице школе или обавјештења које треба бити истакнуто на видном мјесту на школи или на други примјерен начин, који искључује лични контакт, односно долазак у школу.

У обавјештењу школе биће наведeни телефонски бројеви и имејл-адреса/е путем којих ће бити успостављена комуникација, односно достављани потребни подаци о дјеци.

У обавјештењу ће такође бити прецизно наведено који су подаци потребни за евиденцију дјеце.

Документацију потребну за евидентирање/упис дјеце родитељи не требају доносити у школу нити слати путем поште, већ ће је достављати када буде организовано тестирање за дјецу.

У складу са наложеним републичким мјерама превентивног дјеловања у Републици Српској у ванредној ситуацији, напомињемо да ће термини за тестирање дјеце бити накнадно утврђени, о чему ћемо благовремено обавијестити јавност. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.