Sign In

Јубиларна изложба радова студената Академије умјетности

Објављено:

​Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић присуствовала је свечаном отварању јубиларне, двадесете по реду, изложбе радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, уприличене на љетној сцени Академије умјетности.

Она је рекла да студенти Академије показује да Република Српска има људе и умјетнике који надахњују талентом и умјетничким изразом, те изложбу њихових радова оцијенила изузетно вриједном из више разлога.

„Она је показатељ да и у неким специфичним околностима, као што је епидемија вируса корона, можемо да изњедримо оно најбоље, посебно из младих који дају своју специфичност у стварању умјетничких дјела, те да се и оваквим условима успио реализовати рад на свим студијским програмима Академије умјетности", рекла министар Наталија Тривић, нагласивши да су млади ствараоци показали истински раскошан таленат.

„Они су на том плану доказани не само у Српској, већ и на међународној сцени, гдје су биљежили и биљеже запажене резултате", рекла је министар Наталија Тривић.

Изложбу радова студената Академије умјетности, на којој је представљено 140 различитих умјетничких радова студената више студијских програма, отворио је ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин.

Изложба је постављена и може се погледати на четири локације - зграда Ректората и Академије умјетности, у бараци Академије умјетности, просторијама Академије умјетности преко пута Филолошког факултета и на Филозофском факултету.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.