Sign In

Стојичић: Поетско вече у Залужанима примјер како се чува култура јерног народа

Објављено:

Željka Stojičić u Zalužanima

Министар Жељка Стојичић присуствовала је поетској вечери  у Основној школи "Јован Дучић" у Залужанима.

"Мени је заиста задовољство и привилегија што сам вечерас била у могућности да слушам ове младе таленте и ове вриједне наставнике који су заједно са ученицима припремили лијеп и угодан програм. Вечерас је само један дио талентованих ученика имао прилику да се представи у рецитацији поезије која је моћан начина изражавања али вјерујем да свако дијете у свакој школи има у себи одређени таленат", рекла је министар Жељка Стојичић на поетској вечери посвећеној Јовану Дучићу.

Нагласила је да је задатак наставника је да нађе пут до сваког дјетата и да му помогне да  искаже своје таленте  у најбољем свјетлу.

"Ово поетско вече указује на то колико је језик моћан и колико је моћна поезија и колико је моћна књига као писана ријеч.
Вјерујем да ће ове генерације пренијети  све оне добре ствари којима се они уче у овој школи на све будуће генерације и да ће и они одрастати из  великог књижевника Јована Дучића уз којег сам и ја одрастала и уз којег и ви одрастате. Вечерашње поетско вече је свијетао примјер како се чува и његује култира једног народа", рекла је министар Жељка Стојичић на поетској вечери.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.