Sign In

Честитка министра Наталије Тривић поводом завршетка наставе у школској 2020/2021. години

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила свим ученицима основних и средњих школа, наставницима, руководству школа и ваннаставном особљу у Републици Српској честитку поводом успјешног завршетка школске 2020/2021. године, захваливши свима на доприносу да се ова школска година заврши успјешно, с обзиром на изазове у извођењу наставе усљед околности изазаваних пандемијом вируса корона.

„Задовољна сам што смо захваљујући заједничком труду у области образовања успјешно окончали наставу у овој школској години. Без преданости и ангажовања просвјетних радника и дисциплинованости у поштовању епидемиолошких мјера у школама то не би било могуће. Заједно са својим ученицима били су примјер одговорног понашања у ванреднним околностима, служећи нам на понос.

Поред оваквих околности, нисмо посустали у главним реформским настојањима унапређења наставног процеса. Већ у наредну школску годину улазимо са бројним новинама у складу са донесеним новим наставним планом за основну школу. Ученике основних школа очекују нови занимљиви предмети, те већи број часова физичког и здравственог васпитања, као и нови уџбеници, дигитализовани садржаји, те новине у наставном програму за предмете из националне групе.

У средњем образовању и васпитању примарна је реформа гимназије, а наставаљамо  и са унапређењем средњег стручног и техничког образовања у цјелини.

Матурантима основних и средњих школа савјетујем да пажљиво бирају своје занимање, према сопственим талентима и афинитетима, али и на основу сазнања о дефицитарним профилима, како би по завршетку школовања лакше дошли до запослења и допринијели развоју своје заједнице.

Свим ученицима и вриједним просвјетним радницима желим угодан распуст, безбрижно љето и много лијепих тренутака који ће их оплеменити и припремити за предстојеће школске изазове!", наводи се у честитки.

Школску 2020/2021. годину  с успјехом је завршило 86.041 ученикa основне школе те 36.476 ученика средње школе у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.