Sign In

Богатија културна сцена Српске са Симфонијским оркестром

Објављено:

Министaр просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић присуствовала је синошњем концерту Симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске, одржаног под диригентском палицом београдског диригента Стефана Зекића.

Тим поводом, она је истакла да Симфонијски оркестар, који од прошле године дјелује у оквиру Народног позоришта, представља нови искорак који  богати како Народно позориште Републике Српске тако и културну сцену Српске.

Министар Жељка Стојичић поздравила је намјеру организатора да коцерт уједно буде и поклон дамама за предстојећи празник жена - 8. март.

Вршилац дужности директора Народног позоришта Републике Српске Дијана Грбић истакла је да се овим коцертом публици представљају нови диригент и солисти из Бањалуке и Београда, те да он значи наставак програмских активности којима се настоји приближити умјетнички квалитет регије, али и афирмисати домаће умјетнике.

Диригент Стефан Зекић рекао је да су на концертном репертоару дјела познатих композитора, блок популарних шпанских пјесама, те филмска музика.

Он је изразио похвале за све напоре руководства Народног позоришта, као и политичке, за подухват какав је оснивање Симфонијског оркестра у Републици Српској.

Солисисти на концерту су били Дуња Симић, сопран, Ива Лазовић, мецосопран, Душица Блаженовић, виолина и Игор Хаџић, виолина.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.