Sign In

Портал „Нова школа за ново доба“

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске покренуло је нови портал „Нова школа за ново доба“ који је од данас, 11.9.2020.године, доступан свим корисницима на www.novaskolazanovоdoba.com.

                Овај портал служиће за представљање активности Министарства просвјете и културе Републике Српске које се односе на реализоване и започете реформске процесе у области предшколског, основног и средњег образовања. Поред информација из дјелокруга рада Министарства просвјете и културе, све школе у Републици Српској имаће могућност да на овом порталу представе најзначајније активности, а у вези са реформским процесима.

                Комбинација традиционалног облика  учења, интерактивне наставе и употреба нових технологија у настави у основи је развојног модела на којем се темељи започети реформски процес у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Републици Српској. Циљ нам је да створимо све предуслове за здрав раст и развој ученика, да их растеретимо сувишног градива и мотивишемо да стичу знања и вјештине које ће сутра знати примијенити у животу. 

                Увјерени смо да су у овом процесу сви учесници  једнако важни, од стручних и експертских тимова који  путем темељних анализа доносе најбоља рјешења, стручних институција које ће тај посао валоризовати и учинити примјењивим у новом васпитно-образовном процесу, затим ученика, њихових родитеља, руководства школе, стручних служби и посебно наставника, чија је улога незамјењива и пресудна у цијелом процесу.

                У вези са тим, циљ нам је да реформске правце и активности приближимо свим ученицима, наставницима и родитељима како бисмо заједно градили „нову школу за ново доба“ и унаприједили васпитно-образовни систем на корист цијеле друштвене заједнице и развоја Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.