Sign In

Отворена реконструисана зграда СЦ „Никола Тесла" Шамац

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић посјетила је данас Средњошколски центар „Никола Тесла" Шамац поводом завршетка свих радова на реконструкцији ове школе која је оштећена у олујном невремену у јулу прошле године.

Влада Републике Српске заједно са УНДП-ијем обезбиједила је око 390.000 КМ за санацију ове школе која је претрпјела значајна оштећења у невремену које је захватило општину Шамац у јулу прошле године.

Министар Жељка Стојичић истакла је да се радује што ће ученици и наставници ове школе од данас да раде у оптималним условима.

„Током периода реконструкције школе увјерила сам се да у овој школи раде вриједни људи који желе најбоље својим ученицима и запосленима", рекла је министар Жељка Стојичић.

Подсјетила је да су данас у овој школи почели Дани отворених врата за све ученике завршних разреда основних школа како би се упознали са занимањима која се школују у овој школи и лакше одабрали занимање за себе.

„Средњошколском центру „Никола Тесла" Шамац желим да реализују свој план уписа и да ученици из Шамца и околних мјеста пронађу своје мејсто баш у овој школи", рекла је министар Жељка Стојичић.

Директор Средњошколског центра „Никола Тесла" Шамац Смиља Нишић подсјетила је да су сва три објекта школе била значајно оштећена у олујном невремну прошле године, те да су ученици и наставници осам мјесеци радили у скученим условима.

„Желим да се захвалим свим наставницима и ученицима који су у протеклих осам мјесеци радили у веома скученим условима. Заједно сте били на висини задатка и показали да је школа образовна и васпитна установа", рекла је Нишићева и позвала ученике завршних разреда основних школа да посјете школу и проведу дан са њеним ученицима како би се упознали са занимањима која нуди ова школа.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.