Sign In

Повећавање плата просвјетних радника и запослених у култури заједнички циљ

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарала је данас са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Драганом Гњатићем и његовим сарадницима о досадашњим повећавањима плата као и о положају просвјетних радника и радника у култури.

Министар Жељка Стојичић подсјетила је представнике Синдиката да се од 2018. године континуирано сваке године из буџета Републике Српске врши додатно издвајање са циљем повећавање плата просвјетних радника и запослених у култури.

Додала је да је у току разговора са просвјетним радницима у Републици Српској препознала њихову захвалност за сва досадашња повећавања личних примања и да они имају разумијевање да интерес ученика треба да буде на првоме мјесту и да то подразумијева не само улагање у плате већ и у наставак инфраструктурног улагања у васпитно образовне установе, опремање школа као и спровођење едукација за просвјетне раднике.

Представници Синдиката образовања науке и културе су изнијели став да је њихов приоритет да се изврши повећавање плата наставног особља у школама, а министар Жељка Стојичић је нагласила да свако повећавање плата мора бити у складу са  реалним буџетским могућностима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.