Sign In

Пријем за Стефана Миленковића

Објављено:

Министар Наталија Тривић разговарала је данас са уваженим виолонистом Стефаном Миленковићем о могућности сарадње на територији Републике Српске али и о значају који има Први међународни музички фестивал „Бањалука Фест", на којем ће се овај умјетник вечерас представити бањалучкој публици.

Министар Наталија Тривић рекла је да су Министарству просвјете и културе познати резултати рада овог виолонисте свјетског гласа и да због тога има жељу да Стефан Миленковић и у Републици Српској, по узору на активности које се реализују у Републици Србији, организује мастер клас за младе умјетнике, а који имају потенцијал да буду наши амбасадори у региону и у свијету. Она је рекла да су умјетници и сви ствараоци у области културе најбољи амбасадори и да је због тога значајно да институције Репулбике Српске обезбиједе могућност за пренос знања и искуства на млађе генерације. Напоменула је и да би такви сусрети са великим умјетницима, као што је Стефан Миленковић, могли утицати на њихову мотивацију те да се још више труде у развоју својих знања и вјештина.

Стефан Миленковић је рекао да се радуjе сарадњи јер до сада није имао прилику да у Републици Српској држи мастер  клас и да се нада да ће епидемиолошка ситуација омогућити да се сви планирани пројекти реализују у што краћем временском периоду.

Министар Наталија Тривић поклонила је уваженом виолонисти Стефану Миленковићу кошуљу са змијањским везом, који се са поносом представља као свјетско културно добро и носи снажну симболику овдашњег културног насљеђа које се преноси генерацијама од средине 19. вијека. Дио поклона су и нотни записи нашег академика Владе С. Милошевића који су писани за гудачки квартет, а објављени у издању Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.